Her blogger jeg om hele prosessen fra idé til vekst og suksess. Vi starter med å ta for oss etableringsprosessen, fra forretningsidé til opprettelse av nødvendige funksjoner, oppstart, utvikling, generell drift og vekst. Bloggen er basert på flere bøker, hvor de aktuelle bøkene kilderefereres til i de gjeldende blogginnlegg.
Instagram for merkevarebygging
Instagram er en kanal for bilder og videoer, og nyhetsfeeden er en strøm av bilder og videoer fra de innholdsskaperne og de hashtaggene man følger.
I tillegg til dette har Instagram støtte for flyktige videoer (eller bilder) som forsvinner etter 24 timer (Instagram Stories). Biografien til innholdsskaperne er gjerne preget av bilder med superkorte tekster, pluss eventuelle hashtagger.
Der mange andre kanaler (Snapchat og Youtube til eksempel), ser ut til å foretrekke autentisk, rufsete innhold, ser det ut som det på Instagram er de estetisk komponerte og gjennomarbeidede bildene som gjør det best. Med andre ord så ligger det mer arbeid bak det som publiseres på Instagram; eller det kreves i hvertfall for å gjøre det «best». En kan se på det som at Instagram er de sosiale medienes «glossy magasin».
Et unntak fra dette er Instagram Stories og Instagram Reels, som er tett på henholdsvis Snapchat Stories og TikTok i funksjonalitet, og som også tillater et mer hjemmegjort inntrykk enn bildene som utgjør lappeteppet på bedriftens Instagram-profil.
I bedriftsammenheng kan vi derfor si at de som har best forutsetninger for å gjøre det godt på Instagram, er de bedriftene som har høyredigert og visuelt tiltalende innhold. Mote, mat, interiør, reiseliv og skjønnhet er noen slike bransjer. I disse bransjene kan Instagram tilby mange muligheter for å fremme og styrke merkevaren, og etter hvert også drive direkte salg.
På samme måte som en kan kjøre målrettet detaljestyrt promotering (annonsering) på Facebook, så kan en også gjøre det på samme måte på Instagram. Du kan lansere promoteringer raskt fra Instagram-appen din og bruke dem til å nå personer som har størst sannsynlighet for å være interessert i bedriften din. Dette blir da annonsering med det innholdet som allerede er lagt ut (bilde/video). Ønsker en annonsere med annet innhold og «utenfor» ens egen Instagram-profil så kan en opprette annonser i annonseadministrasjonen i Facebook Business Manager. Promoteringer kan bidra til å få flere potensielle og eksisterende kunder til å besøke nettstedet ditt eller bedriften din på Instagram.
I tillegg, som med Facebook-messeenger, så bruker stadig flere Instagram sin direktemeldingsfunksjon som en av flere viktige kanaler for kundeservice.

Kilder:
«Digital Markedsføring og Kommunikasjon» – Nina Furu